4 důvody, proč je obklad na zeď z přírodního kamene nejlepší

V dnešní době se na obklad na zeď kladou náročné požadavky. Kromě toho, že by měl být maximálně funkční a snadno udržovatelný, měl by také esteticky působit a vhodně doplňovat nejbližší okolí. V případě, že si vyberete obklad na zeď z přírodního kamene, nic nezkazíte. Naopak, v následujících řádcích vám ukážeme, v čem spočívá tajemství jeho oblíbenosti.

1. Kamenný obklad zlepšuje kvalitu bydlení

Už dávno není tajemstvím, že kamenný obklad na zeď působí jako izolace, čímž brání únikům tepla a vzniku tepelných ztrát. Takto teplo zůstává v místnosti, vy nemusíte místnosti nadměrně vytápět a šetříte vaše náklady na topení. Navíc kamenný obklad pomáhá tlumit nepříjemnou ozvěnu. To má vliv na snížení celkové hlučnosti v místnosti. Jelikož se jedná o přírodní materiál, samostatně nebo v kombinaci s dřevěnými prvky vytváří harmonické a stylové prostředí pro bydlení.

2. Vysoká odolnost = snadná údržba

Jednou z mnoha předností kamenných obkladů na zeď je jejich barevná stálost a odolnost. Zatímco malovka a tapety mohou po čase blednout, olupují se nebo odlepují, obklad stěny z přírodního kamene nemusíte přemalovávat či přelépat. Naopak, zachovává si svůj původní vzhled a vůbec neztrácí na kráse – bez nutnosti příliš častého ošetření nebo péče. Navíc je nehořlavý, proto se často používá k obkladu krbů. Impregnovaný obklad na zeď je odolný i vůči vodě a běžným nečistotám. Díky upravenému povrchu a uzavřeným pórům nepropouští špínu do hloubky, čímž si i bez údržby zachovává svůj bezvadný vzhled.

3. Originalita spojená s nadčasovostí

Přírodní kamenný obklad na zeď poskytuje bydlení originální vizuální design. Na rozdíl od průmyslově vyráběných obkladů je každý jeden kus unikát a má svůj neopakovatelný charakter. Přírodní kámen je jedinečný svojí speciální texturou a barvami. Ušlechtilý vzhled kamene tak může být velice atraktivním prvkem vnitřních prostor bytů a rodinných domů.

Dle umístění obkladu si můžete vybrat jak z kamenů nepravidelných tvarů (například andezit, vápenec, kvarcit), tak z řezaných formátovaných kamenů (porfyru), ruly, vápence a dalších) nebo efektních a praktických obkladových pásků.

4. Kamenný obklad na zeď vizuálně zvětšuje prostor

Cítíte se ve vaší ložnici, obývacím pokoji či vstupní chodbě stísněně? S pomocí obkladového kamene můžete pokoje opticky zvětšit. Použijete-li světlé barvy kamene, jako například řemínkový obklad ze žlutého leštěného mramoru, nebo smetanový až bledě hnědý travertin, můžete tento dojem ještě umocnit. Tmavé barvy kamene, například řemínkový obklad na zeď z černého mramoru zase dokonale předělí prostor či zvýrazní libovolnou část stěny.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *